Tips Kerja Kerajaan | Rahsia Lulus Temuduga Kerajaan

tips-kerja-kerajaan-review

Kerja kerajaan memang menjadi impian semua orang, termasuk yang baru lepas graduate, yang sedang bekerja, dan juga mereka yang sedang belajar. Siapa yang taknak kerja kerajaan kan? Yang muda, yang berumur, semua nak kerja kerajaan…tapi kenapa heh?

Ramai yang cakap kerja kerajaan sememangnya menjamin masa depan! Semua begitu teruja untuk memasuki kerjaya di sektor awam…anda pula bagaimana?

Sebab itulah laman web kerja-kerajaan.com ini ditubuhkan sejak Februari 2009 lalu hingga kini. Tujuannya tidak lain tidak bukan membantu dan mempermudahkan calon-calon yang bakal menghadiri temuduga kerja kerajaan dan seterusnya berjaya.

Sebab apa semua orang suka kerja kerajaan heh?

tips-kerja-kerajaan-kelebihan-kerja-kerajaan

Akan tetapi….

Persaingan untuk mendapatkan kerja kerajaan AMAT tinggi dan peluang untuk anda berjaya adalah tipis jika anda langsung TIDAK TAHU bagaimana untuk bersedia menghadapi temuduga tersebut.

Adakah anda pasti akan lulus temuduga kerja kerajaan dengan beranggapan seperti di bawah ini ?:

  • Anda mempunyai “kabel besar” @ orang dalam Kerajaan yang “confirm” boleh tolong luluskan anda semasa interview. Usah bermimpi lagi, Itu dulu beb! Ramai orang berkata “orang lain tu dapat kerja kerajaan sebab dapat pakai kabel, aku tiada kabel. Tak adil” Tak logik langsung! Apabila gagal, salahkan orang lain. Tak lihat apa kekurangan pada diri, persiapan yang dilakukan. Sudahlah!
  • Anda adalah seorang yang berpengalaman luas dan cemerlang semasa berkerja di swasta dulu. Swasta dan kerajaan tak sama……Jangan terlalu sombong. Hebat macamana anda pun belum tentu berjaya. Ramai yang menyombong diri apabila ada rekod hebat di company lama lebih-lebih lagi yang kerja swasta.
  • Anda adalah seorang bekas graduan universiti yang memilki CGPA 3.5 ke atas ataupun graduan lulusan universiti luar negara yang terkenal. Ramai je best student yang tak dapat masuk gov……Ini fakta bukan auta beb!
  • Anda memiliki pengalaman ditemuduga beberapa kali sebelum ini. Ada orang dah 14 kali ditemuduga, tapi tak dapat – dapat! 100 kali hadir temuduga pun takkan berjaya jika sama sahaja teknik anda menghadiri temuduga. Anda perlukan perubahan!
  • Anda telah membeli pelbagai buku temuduga sebelum ini baik dalam mahupun keluaran luar negara. Ada ke buku temuduga khas untuk kerja kerajaan? Sudah pasti tiada, kerana teknik temuduga di kerja kerajaan akan sentiasa berubah-ubah dan dikemaskini.
  • Anda sememangnya sedang berkhidmat dalam kerajaan samada dari jawatan kontrak ataupun ingin naik pangkat. Bos boleh rekomen saja, tapi belum pasti boleh lulus…Jaga – jaga..SKT tinggi bukan jaminan selamat buat anda.

tips kerjaya swasts, kerja swasta, panduan kerja swasta, rahsia kerja swasta, tips info kerjaya, rahsia resume, resume kerja, panduan resume kerja, kerja kerajaan, rahsia kerja kerajaan, rahsia lulus kerja kerajaan, tips kerja kerajaan, kerjaya kerajaan

Melalui ebook kerja kerajaan diatas ini, anda akan mengetahui…

  • Anda perlu tahu apakah 4 tindakan yang harus anda lakukan sebelum menghadiri temuduga. Tanpanya persediaan temuduga anda akan menjadi tempang!
  • Tahukah anda dengan hanya memakai pakaian tertentu, anda boleh mendapat markah free 5% dengan begitu sahaja.
  • Bagaimana melatih diri anda menjadi hebat berkata – kata di hadapan panel penemuduga dan terus memukau mereka? Anda akan ketahuinya..
  • Cuak disoal dalam bahasa Inggeris. Ketahui bagaimana anda dapat kuasai bahasa tersebut dalam masa singkat khas untuk temuduga…
  • Bagaimana nak jangkakan soalan – soalan yang bakal disoal semasa temuduga? Ikuti beberapa teknik mudah yang diajarkan dalam ebook ini.
  • Anda tidak dipanggil – panggil temuduga? Ketahui 7 sebab utamanya. Selapas ini Insyallah anda akan dipanggil!
  • Anda ada ijazah, bolehkah anda apply jawatan yang perlukan SPM saja? Tahukah anda, silap percaturan, anda pulang kosong saja.
  • Bila anda disoal sebegini ” Kenapa kami patut pilih anda bagi jawatan ini?”. Apakah patut anda jawab? Ketahuilah soalan – soalan paling killer yang pasti anda dapat jawab selepas ini.
  • Dan banyak lagi rahsia yang tidak muat kami nyatakan di sini. Semuanya terkandung dalam ebook ini!

Sebelum anda membaca laporan ini, sudah lebih 8000 orang telah mendapatkan pakej informasi bernilai tinggi ini. Anda lihat saja bukti mereka yang telah mendapatkan panduan ini.

tips kerjaya swasts, kerja swasta, panduan kerja swasta, rahsia kerja swasta, tips info kerjaya, rahsia resume, resume kerja, panduan resume kerja, kerja kerajaan, rahsia kerja kerajaan, rahsia lulus kerja kerajaan, tips kerja kerajaan, kerjaya kerajaan

 

  Betul ker ebook kerja kerajaan ini boleh bantu anda?

  1. Ianya ditulis dengan bahasa mudah difahami dan mudah dipraktikkan tidak kira samada anda berkelulusan SPM ke, Diploma ke, Ijazah atau ada ‘master’ sekalipun.
  2. Ianya menjimatkan masa anda dalam membuat persediaan temuduga di mana anda tidak perlu buang masa masih tercari-cari tips temuduga lain yang belum tentu sesuai dengan anda.
  3. Panduan langkah demi langkah yang mudah diikuti bagaimana membuat persediaan temuduga dari A – Z. Sebelum temuduga, semasa temuduga, hinggalah ke akhir temuduga.
  4. Berbagai-bagai rahsia untuk menjadi kelihatan hebat semasa hari temuduga yang tidak diketahui oleh ramai orang akan didedahkan kepada anda.
  5. Ianya sesuai bagi mana-manapun temuduga tidak kira apa jawatan yang anda pohon
  6. Ianya proven/terbukti telah membantu ramai orang berjaya dalam temuduga dengan panduan ini.

Ya, itulah kata – kata dari mereka yang telah berjaya mendapat kerja kerajaan. Betapa gembiranya hati apabila kerjaya idaman sudah dalam genggaman! Anda pula bila lagi?

Adakah anda mahu dapatkan Pakej ebook ini sekarang? Atau anda masih terfikir – fikir lagi adakah ebook ini benar – benar akan membantu anda semasa temuduga nanti? Tahukah anda, inilah satu – satunya panduan temuduga paling lengkap berkenaan kerja kerajaan. Jadi anda tak boleh berlengah lagi…Inilah panduan yang anda cari selama – lama ini…

tips kerjaya swasts, kerja swasta, panduan kerja swasta, rahsia kerja swasta, tips info kerjaya, rahsia resume, resume kerja, panduan resume kerja, kerja kerajaan, rahsia kerja kerajaan, rahsia lulus kerja kerajaan, tips kerja kerajaan, kerjaya kerajaan

Advertisements