Tips & Panduan Kerjaya Swasta

Kenapa tidak jadikan kerjaya swasta sebagai pilihan kerjaya impian anda?

Kita semua tahu nak kerja kerajaan semakin susah. Tapi nak dapat kerja swasta pon masih ramai yang terkial-kial. Sebab utama? Graduan sendiri tak tahu cara sebenar bagaimana untuk dapat kerja swasta! Ini sahaja sebabnya!

Yang graduan perlukan hanyalah maklumat tepat dari segi strategi ampuh & teknik yang tepat untuk dapat kerja swasta. Bukan hanya menulis resume dan hantar “direct” ke syarikat swasta beb! Ini cara confirm “application” anda akan ditolak mentah-mentah…Ini realiti sekarang yang anda perlu tahu!

Inilah tips & panduan kerjaya swasta yang anda perlukan…

kerja kosong swasta, kerjaya swasta, panduan kerja swasta, kerjaya swasta, info kerja swasta

Ini adalah satu-satunya rujukan utama para graduan yang disediakan khusus untuk bantu mereka yang berminat dengan kerjaya swasta yang perlu anda sekarang juga!

Antara isi kandungan yang terdapat didalam ebook kerjaya swasta ini termasuklah:

  • Anda akan tahu bagaimana cara yang tepat untuk memilih kerjaya 
  • Anda akan tahu juga bagaimana memilih majikan yang betul
  • Anda tak perlu buntu lagi tak tahu kat mana nak cari kerja kosong
  • Anda akan tahu lubuk-lubuk rahsia untuk cari kerja swasta
  • Anda akan tahu bagaimana menyediakan resume yang sesuai untuk kerjaya swasta
  • Bagaimana untuk sukses temuduga swasta dengan mudah!
  • Bagaimana untuk buat majikan suka anda dam ingin merekrut anda sebagai pekerja mereka!
  • Bagaimana untuk paksa majikan naikkan gaji bila sampai pada masa (BONUS!!!)
  • ….. dan banyak lagi

tips kerjaya swasts, kerja swasta, panduan kerja swasta, rahsia kerja swasta, tips info kerjaya

 

Tips Kerja Kerajaan | Rahsia Lulus Temuduga Kerajaan

tips-kerja-kerajaan-review

Kerja kerajaan memang menjadi impian semua orang, termasuk yang baru lepas graduate, yang sedang bekerja, dan juga mereka yang sedang belajar. Siapa yang taknak kerja kerajaan kan? Yang muda, yang berumur, semua nak kerja kerajaan…tapi kenapa heh?

Ramai yang cakap kerja kerajaan sememangnya menjamin masa depan! Semua begitu teruja untuk memasuki kerjaya di sektor awam…anda pula bagaimana?

Sebab itulah laman web kerja-kerajaan.com ini ditubuhkan sejak Februari 2009 lalu hingga kini. Tujuannya tidak lain tidak bukan membantu dan mempermudahkan calon-calon yang bakal menghadiri temuduga kerja kerajaan dan seterusnya berjaya.

Sebab apa semua orang suka kerja kerajaan heh?

tips-kerja-kerajaan-kelebihan-kerja-kerajaan

Akan tetapi….

Persaingan untuk mendapatkan kerja kerajaan AMAT tinggi dan peluang untuk anda berjaya adalah tipis jika anda langsung TIDAK TAHU bagaimana untuk bersedia menghadapi temuduga tersebut.

Adakah anda pasti akan lulus temuduga kerja kerajaan dengan beranggapan seperti di bawah ini ?:

  • Anda mempunyai “kabel besar” @ orang dalam Kerajaan yang “confirm” boleh tolong luluskan anda semasa interview. Usah bermimpi lagi, Itu dulu beb! Ramai orang berkata “orang lain tu dapat kerja kerajaan sebab dapat pakai kabel, aku tiada kabel. Tak adil” Tak logik langsung! Apabila gagal, salahkan orang lain. Tak lihat apa kekurangan pada diri, persiapan yang dilakukan. Sudahlah!
  • Anda adalah seorang yang berpengalaman luas dan cemerlang semasa berkerja di swasta dulu. Swasta dan kerajaan tak sama……Jangan terlalu sombong. Hebat macamana anda pun belum tentu berjaya. Ramai yang menyombong diri apabila ada rekod hebat di company lama lebih-lebih lagi yang kerja swasta.
  • Anda adalah seorang bekas graduan universiti yang memilki CGPA 3.5 ke atas ataupun graduan lulusan universiti luar negara yang terkenal. Ramai je best student yang tak dapat masuk gov……Ini fakta bukan auta beb!
  • Anda memiliki pengalaman ditemuduga beberapa kali sebelum ini. Ada orang dah 14 kali ditemuduga, tapi tak dapat – dapat! 100 kali hadir temuduga pun takkan berjaya jika sama sahaja teknik anda menghadiri temuduga. Anda perlukan perubahan!
  • Anda telah membeli pelbagai buku temuduga sebelum ini baik dalam mahupun keluaran luar negara. Ada ke buku temuduga khas untuk kerja kerajaan? Sudah pasti tiada, kerana teknik temuduga di kerja kerajaan akan sentiasa berubah-ubah dan dikemaskini.
  • Anda sememangnya sedang berkhidmat dalam kerajaan samada dari jawatan kontrak ataupun ingin naik pangkat. Bos boleh rekomen saja, tapi belum pasti boleh lulus…Jaga – jaga..SKT tinggi bukan jaminan selamat buat anda.

tips kerjaya swasts, kerja swasta, panduan kerja swasta, rahsia kerja swasta, tips info kerjaya, rahsia resume, resume kerja, panduan resume kerja, kerja kerajaan, rahsia kerja kerajaan, rahsia lulus kerja kerajaan, tips kerja kerajaan, kerjaya kerajaan

Melalui ebook kerja kerajaan diatas ini, anda akan mengetahui…

  • Anda perlu tahu apakah 4 tindakan yang harus anda lakukan sebelum menghadiri temuduga. Tanpanya persediaan temuduga anda akan menjadi tempang!
  • Tahukah anda dengan hanya memakai pakaian tertentu, anda boleh mendapat markah free 5% dengan begitu sahaja.
  • Bagaimana melatih diri anda menjadi hebat berkata – kata di hadapan panel penemuduga dan terus memukau mereka? Anda akan ketahuinya..
  • Cuak disoal dalam bahasa Inggeris. Ketahui bagaimana anda dapat kuasai bahasa tersebut dalam masa singkat khas untuk temuduga…
  • Bagaimana nak jangkakan soalan – soalan yang bakal disoal semasa temuduga? Ikuti beberapa teknik mudah yang diajarkan dalam ebook ini.
  • Anda tidak dipanggil – panggil temuduga? Ketahui 7 sebab utamanya. Selapas ini Insyallah anda akan dipanggil!
  • Anda ada ijazah, bolehkah anda apply jawatan yang perlukan SPM saja? Tahukah anda, silap percaturan, anda pulang kosong saja.
  • Bila anda disoal sebegini ” Kenapa kami patut pilih anda bagi jawatan ini?”. Apakah patut anda jawab? Ketahuilah soalan – soalan paling killer yang pasti anda dapat jawab selepas ini.
  • Dan banyak lagi rahsia yang tidak muat kami nyatakan di sini. Semuanya terkandung dalam ebook ini!

Sebelum anda membaca laporan ini, sudah lebih 8000 orang telah mendapatkan pakej informasi bernilai tinggi ini. Anda lihat saja bukti mereka yang telah mendapatkan panduan ini.

tips kerjaya swasts, kerja swasta, panduan kerja swasta, rahsia kerja swasta, tips info kerjaya, rahsia resume, resume kerja, panduan resume kerja, kerja kerajaan, rahsia kerja kerajaan, rahsia lulus kerja kerajaan, tips kerja kerajaan, kerjaya kerajaan

 

  Betul ker ebook kerja kerajaan ini boleh bantu anda?

  1. Ianya ditulis dengan bahasa mudah difahami dan mudah dipraktikkan tidak kira samada anda berkelulusan SPM ke, Diploma ke, Ijazah atau ada ‘master’ sekalipun.
  2. Ianya menjimatkan masa anda dalam membuat persediaan temuduga di mana anda tidak perlu buang masa masih tercari-cari tips temuduga lain yang belum tentu sesuai dengan anda.
  3. Panduan langkah demi langkah yang mudah diikuti bagaimana membuat persediaan temuduga dari A – Z. Sebelum temuduga, semasa temuduga, hinggalah ke akhir temuduga.
  4. Berbagai-bagai rahsia untuk menjadi kelihatan hebat semasa hari temuduga yang tidak diketahui oleh ramai orang akan didedahkan kepada anda.
  5. Ianya sesuai bagi mana-manapun temuduga tidak kira apa jawatan yang anda pohon
  6. Ianya proven/terbukti telah membantu ramai orang berjaya dalam temuduga dengan panduan ini.

Ya, itulah kata – kata dari mereka yang telah berjaya mendapat kerja kerajaan. Betapa gembiranya hati apabila kerjaya idaman sudah dalam genggaman! Anda pula bila lagi?

Adakah anda mahu dapatkan Pakej ebook ini sekarang? Atau anda masih terfikir – fikir lagi adakah ebook ini benar – benar akan membantu anda semasa temuduga nanti? Tahukah anda, inilah satu – satunya panduan temuduga paling lengkap berkenaan kerja kerajaan. Jadi anda tak boleh berlengah lagi…Inilah panduan yang anda cari selama – lama ini…

tips kerjaya swasts, kerja swasta, panduan kerja swasta, rahsia kerja swasta, tips info kerjaya, rahsia resume, resume kerja, panduan resume kerja, kerja kerajaan, rahsia kerja kerajaan, rahsia lulus kerja kerajaan, tips kerja kerajaan, kerjaya kerajaan

Tips Temuduga Yang Wajib Anda Ketahui!

jawatan kosong, kerja kerajaan, kerja swasta, panduan kerja swasta, panduan resume kerja, rahsia bijak temuduga, rahsia kerja kerajaan, rahsia kerja swasta, rahsia lulus, rahsia resume, resume kerja, temuduga, tips info kerjaya, tips kerjaya swasta, tips temuduga

Nak Tahu Rahsia Bijak Temuduga Yang Sering Digunakan Oleh Pencari Kerja?

Confirm! Sesi temuduga merupakan satu sesi yang paling ditakuti oleh anda yang mahu memohon kerja dalam satu-satu syarikat atau organisasi, terutamanya jika ianya adalah sesi temuduga yang pertama kali dalam hidup anda. Di sebalik ketakutan tersebut, masih ada gembira yang tak terhingga jika anda berjaya dengan cemerlang dalam temuduga tersebut.Betul tak?
Tahukah anda, hampir 90% dari pencari-pencari kerja yang menghadiri temuduga GAGAL semasa temuduga sebenar. Gagal di sini bukan kerana tidak layak tetapi gagal untuk menunjukkkan kepada panel temuduga bahawa diri mereka adalah yang paling layak untuk diambil bekerja. Ini sangat-sangat merugikan diri anda…lebih-lebih lagi JIKA anda tak buat persediaan se’BIJAK’ yang mungkin.

KENAPA ANDA GAGAL DALAM SESI TEMUDUGA? INI PUNCA SEBENARNYA…

jawatan kosong, kerja kerajaan, kerja swasta, panduan kerja swasta, panduan resume kerja, rahsia bijak temuduga, rahsia kerja kerajaan, rahsia kerja swasta, rahsia lulus, rahsia resume, resume kerja, temuduga, tips info kerjaya, tips kerjaya swasta, tips temuduga

Bukan saya sahaja, malah anda sendiri sangat berharap yang anda akan lulus temuduga dengan cemerlang pada mana-mana pekerjaan yang telah anda mohon kerana…..

jawatan kosong, kerja kerajaan, kerja swasta, panduan kerja swasta, panduan resume kerja, rahsia bijak temuduga, rahsia kerja kerajaan, rahsia kerja swasta, rahsia lulus, rahsia resume, resume kerja, temuduga, tips info kerjaya, tips kerjaya swasta, tips temuduga

Sebelum saya sembang lebih pasal kejayaan daripada tips temuduga yang ingin saya kongsikan ini, lihat serba sedikit antara ratusan mereka yang telah berjaya dalam sesi temuduga melalui RAHSIA BIJAK TEMUDUGA saya ini….

jawatan kosong, kerja kerajaan, kerja swasta, panduan kerja swasta, panduan resume kerja, rahsia bijak temuduga, rahsia kerja kerajaan, rahsia kerja swasta, rahsia lulus, rahsia resume, resume kerja, temuduga, tips info kerjaya, tips kerjaya swasta, tips temuduga

 

Nak bagi testimonial nie banyak lagi sebenarnya….untuk testimonial terkini korang bleh pi usya sendiri – DISINI

Takde laa nanti korang cakap saya ni syok sendiri kan…biar korang puashati tengok sendiri betul atau tidak cerita pasal tips temuduga yang saya ada bagitau kat sini….
Bukan setakat itu sahaja, malah lebih ramai yang mengucapkan terima kasih setiap hari kepada komitmen tim infokerjaya yang telah banyak membantu mereka, dan mungkin pula anda selepas ini. Oleh itu, bersandarkan usaha dan kredibiliti mereka, saya dengan rendah diri memperkenalkan kepada anda.

jawatan kosong, kerja kerajaan, kerja swasta, panduan kerja swasta, panduan resume kerja, rahsia bijak temuduga, rahsia kerja kerajaan, rahsia kerja swasta, rahsia lulus, rahsia resume, resume kerja, temuduga, tips info kerjaya, tips kerjaya swasta, tips temuduga

Betul-betul akan membantu korang yang dah GAGAL hampir 10x sesi temuduga ker? Nak cakap confirm 100% tue nanti korang cakap saya nie angkat bakul sendiri plak…..korang nilai sendiri info dibawah ini….

jawatan kosong, kerja kerajaan, kerja swasta, panduan kerja swasta, panduan resume kerja, rahsia bijak temuduga, rahsia kerja kerajaan, rahsia kerja swasta, rahsia lulus, rahsia resume, resume kerja, temuduga, tips info kerjaya, tips kerjaya swasta, tips temuduga

Rasanya nak cakap lebih panjang pasal tips temuduga ini nanti takut korang terus syak wasangka dengan maklumat sulit yang saya kongsikan disini, so kepada mereka YANG BERMINAT SAHAJA ( SEHINGGA HARI INI TAWARAN SULIT INI MASIH LAGI DIBUKA KEPADA 1XXX SAHAJA LAGI! ) korang boleh rujuk terus dengan admin dibawah ini :

jawatan kosong, kerja kerajaan, kerja swasta, panduan kerja swasta, panduan resume kerja, rahsia bijak temuduga, rahsia kerja kerajaan, rahsia kerja swasta, rahsia lulus, rahsia resume, resume kerja, temuduga, tips info kerjaya, tips kerjaya swasta, tips temuduga

Sesuai ker dengan anda? Jika anda adalah salah seorang daripada mereka dibawah ini, ANDA WAJIB UNTUK MENDAPATKAN TAWARAN SULIT – RAHSIA BIJAK TEMUDUGA yang saya kongsikan ini :

jawatan kosong, kerja kerajaan, kerja swasta, panduan kerja swasta, panduan resume kerja, rahsia bijak temuduga, rahsia kerja kerajaan, rahsia kerja swasta, rahsia lulus, rahsia resume, resume kerja, temuduga, tips info kerjaya, tips kerjaya swasta, tips temuduga

Kenapa saya berani GILER nak rekemen ebook RAHSIA BIJAK TEMUDUGA ini haaaa? Ini jawapan ikhlas dari saya….

jawatan kosong, kerja kerajaan, kerja swasta, panduan kerja swasta, panduan resume kerja, rahsia bijak temuduga, rahsia kerja kerajaan, rahsia kerja swasta, rahsia lulus, rahsia resume, resume kerja, temuduga, tips info kerjaya, tips kerjaya swasta, tips temuduga

jawatan kosong, kerja kerajaan, kerja swasta, panduan kerja swasta, panduan resume kerja, rahsia bijak temuduga, rahsia kerja kerajaan, rahsia kerja swasta, rahsia lulus, rahsia resume, resume kerja, temuduga, tips info kerjaya, tips kerjaya swasta, tips temuduga

MASIH INGIN TERUS GAGAL DALAM SESI TEMUDUGA YANG AKAN DATANG? SEGALANYA TERPULANG DI TANGAN ANDA! TAPI JANGAN MARAH ORANG LAIN JIKA ANDA TERUS GAGAL DAN GAGAL DALAM SESI TEMUDUGA HEH… :p

 

Rahsia Resume | Tips Menulis Resume Yang Baik

Ramai orang menganggap mereka PAKAR dalam menulis resume, Tapi hakikatnya, lebih 90% daripada kalangan anda GAGAL menulis resume yang baik yang juga memikat @ membunuh (:P)

Anda tidak percaya?

Nah! Lihat sendiri keratan akhbar yang kerapkali menjadi perdebatan HANGAT di akhbar mengenai “resume kerja” ini….

tips kerjaya swasts, kerja swasta, panduan kerja swasta, rahsia kerja swasta, tips info kerjaya, rahsia resume, resume kerja, panduan resume kerja

“YA” anda WAJIB mengetahui selok-belok serta teknik-teknik penulisan resume yang baik dan mempunyai ciri-ciri memikat bakal majikan anda. Tanpa elemen-elemen yang kami kongsikan ini, anda mungkin akan mengalami kesukaran untuk memikat bakal majikan anda seterusnya gagal mendapat pekerjaan yang anda idam-idamkan.

Dan akan lebih rugi rasanya jika anda mendapat CGPA 3.99 sekalipun, anugerah dekan tiap-tiap semester sekalipun tetapi tanpa pengetahuan tentang teknik penulisan resume yang baik anda boleh dikatakan GAGAL dalam proses pencarian kerja. Ini pasti beb!

Apa yang anda harapkan setelah tamat pengajian adalah mendapat kerja yang HEBAT samada swasta mahupun kerajaan, gaji yang lumayan dan seterusnya membawa kepada kehidupan yang lebih selesa dimasa hadapan

Atas sebab itu…Inilah yang anda cari-cari selama ini. Panduan menyediakan resume anda yang paling POWER yang mungkin BELUM ANDA PERNAH TAHU…panduan RAHSIA resume ini yang bakal membantu anda menjadi salah seorang pekerja kepada majikan anda!

Rahsia Resume Kerja

Anda mungkin akan tertanya-tanya…..

  • “Boleh percaya ke Rahsia Resume Kerja ini?” – Tak percaya? Omputih ada cakap…don’t judge book by its cover…betul tak?
  • Rahsia Resume Kerja     “Memang confirm berjaya ke?” – Ini adalah panduan yang telah digunakan ribuan mereka  yang telah berjaya. Tapi ingat! bukan kami penentu kejayaan anda.
  • Rahsia Resume Kerja     “Kenapa jual? Kan boleh dapat free di internet?” – YA! Memang benar…semua orang nak free aje…TAPI tidak semua yang FREE @ PERCUMA itu sudah lengkap dan tak ada approval daripada orang yang berpengalaman. Jika anda masih tak percaya cuba anda bandingkan sendiri bila anda dah dapatkannya nanti.
  • Rahsia Resume Kerja     “Mahal lah!!!…” – Rahsia-rahsia sulit dalam “Rahsia Resume Kerja” yang telah dibukukan ini kalo diikutkan bernilai hampir RM100 jika anda cari sendiri! Ini kami confirm punya lah!
  • Rahsia Resume Kerja     “Tak mengapa…upah je orang buat” – Memang benar anda boleh upah orang buatkan resume untuk anda…tapi anda ada duit ke? Lebih menakutkan lagi kalau resume anda berjaya ke temuduga. Panel temuduga akan menyoal anda mengikut isi kandungan resume anda yang anda sendiri tak tahu pun isinya…yelah dah upahkan ? Confirm anda kantoi punya laa…. 😀

Dan kenapa anda nak risau beli rahsia resume yang ditawarkan disini kerana….

tips kerjaya swasts, kerja swasta, panduan kerja swasta, rahsia kerja swasta, tips info kerjaya, rahsia resume, resume kerja, panduan resume kerja

tips kerjaya swasts, kerja swasta, panduan kerja swasta, rahsia kerja swasta, tips info kerjaya, rahsia resume, resume kerja, panduan resume kerja